Nyt samarbejde med Elite Vejle

Pressemeddelelse fra EliteVejle

Vejle-skytter sigter mod Rio i 2016

Når de Paralympiske Lege i Rio De Janeiro skydes i gang i 2016, bliver det forhåbentlig med deltagelse af lokale Vejle-skytter. En ny aftale, der er den første af slagsen i Danmark, skal hjælpe skytterne på vej.

Af Jacob Qvirin Petersen

”Der er et skydemiljø i Vejle, som vi mener, der er et udviklings- og resultatmæssigt potentiale i. Derfor vil vi gerne, sammen med HIVO og EliteVejle, være med til at arbejde videre med skytterne,” siger Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Dansk Handicap Idræts- Forbund. Et samarbejde der betyder, at skytterne i Vejle og omegn nu får bedre træningsvilkår.

Helt konkret betyder samarbejdet på tværs, at forbundet stiller landstræneren til rådighed for skytterne i HIVO og placerer 1-2 af forbundets landsholdsamlinger i Vejle. Hertil kommer at EliteVejles økonomiske støtte giver skytterne mulighed for at blive udfordret i flere internationale turneringer og forbedrer træningsmiljøet markant med adgang til EliteVejles fysioterapeut og ernæringsvejleder.

”Vi håber, at skytterne på sigt kan lave resultater, så vi ser en gevinst af aftalen. Vi går ind i det her samarbejde, fordi vi mener, at der er resultatpotentiale blandt skytterne i Vejle,” siger Michael Møllgaard Nielsen.

En vigtig aftale for skytterne

Petri Brask-Nielsen fra HIVO er en af de skytter, der får gavn af den netop indgået aftale. Han ser frem til, at der nu kommer mere fokus på træningen. Ifølge ham har der manglet en til at irettesætte skytterne og rette de små ting, de ikke tænker på i hverdagen. Han ser specielt frem til besøgene fra landstræneren.

”Han kan forhåbentlig sørge for, at vi får det sidste med. Det der gør, at vi kan skyde optimalt. Det vil give en mere fokuseret træning, når vi får mere opmærksomhed på vores skydning og finder de små ting, som vi skal træne mere på,” siger Petri Brask- Nielsen, der samtidig slår fast, at hans helt store mål er at komme med til de Paralympiske Lege i Rio 2016.

Para-OL i 2016 er et fælles mål

Og det er et mål, der bakkes op om i EliteVejle. Aftalen er netop indgået blandt andet med øjnene rettet mod De Paralympiske Lege i Rio i 2016, hvis man spørger Per Olesen, formand i EliteVejle.

”Aftalen gør, at vi kraftigt opprioriterer træningen af vores handicappede skytter. Vi ser det som en nødvendig satsning, hvis vi skal nå vores meget ambitiøse mål om deltagelse fra minimum to atleter fra Vejle ved de Paralympiske Lege i Rio 2016,” siger Per Olesen og fortæller videre, at aftalen samtidig er indgået for at videreudvikle muligheden for at dyrke idræt i Vejle, hvis man er handicappet.

”Vi håber, at vi samtidig kan vise vejen for handicappede, der endnu ikke har turdet tage springet og gå i gang med sport og motion. Vi har et elitemiljø i Vejle, som vi med denne aftale bygger videre på, men vi ser meget gerne, at det skaber et fundament, der vil øge tilgangen til handicapsport generelt”.

Fakta

Handicappedes Idrætsforening for Vejle og Omegn (HIVO), Dansk Handicap Idræts-Forbund og EliteVejle har indgået en samarbejdsaftale, som har til formål at fremme træningsmiljøet for skytterne i HIVO og udvikle skytternes niveau sportsligt, fysisk og mentalt. Målet er på sigt at skytterne kan gøre sig gældende ved De Paralympiske Lege.

Aftalen indeholder følgende elementer:

  • Landstrænerbesøg i Vejle (10 gange årligt)

  • Tilskud til deltagelse i internationale mesterskaber

  • Individuel økonomisk støtte

  • Adgang til fysioterapi – akut skadesbehandling og forebyggelse
  • Adgang til ernæringsvejledning
  • Deltagelse i EliteVejles netværk og kursustilbud
  • Aftale om træningstøj og profiltøj
  • Samarbejdsaftalen løber i første omgang frem til 2016.

 

Tilbage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *